full screen background image

Cursus Handreflexologie


Tijdens de cursus van vier dagen (één keer per twee of drie weken) zullen alle drukpunten, massage technieken voor de handen aan bod komen om de totale gezondheid (lichaam en de geest) te kunnen behandelen. Naast alle drukpunten leer je ook korte, gerichte behandelingen te geven. Handreflex is een mooie behandelmethode om het zelfherstellend vermogen uit te dagen om van binnenuit de oorzaken aan te pakken en te herstellen voor zover dit mogelijk is.

Inhoud cursus
Tijdens de cursus ontvang en bespreek je: inleiding en geschiedenis van de Handreflexologie, uitleg werking Handreflexologie/lichaamzones, anatomie handen, contra indicaties, werkwijze/technieken, effecten handmassagevoorbereiden/ uitvoeren en afsluiten van de behandeling. Na de basiscursus Handreflexologie ben je als zorgverlener in staat zelfstandig de 43 drukpunten, de handmassage en verkorte behandelingen te kunnen geven en cliënt te kunnen ondersteunen in het vinden van (meer) totale balans en inzichten in zijn/haar gezondheid mee te geven.

Studiebelasting
Klassikaal: 28 uur
Zelfstudie: 112 uur
Totaal: 140 uur

Voor wie? 
Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor de (sport)masseur, massagetherapeut, shiatsu therapeut, Manueel Praktizijn®, fysiotherapeut, (medisch) pedicure, voetreflextherapeut/behandelaar, natuurgeneeskundige, etc. die de basis van de handreflexologie willen leren. Medische basiskennis op minimaal MBO-niveau is gewenst.

Cursusdata
* * Zaterdagen 13/11, 20/11, 4/12 en 18/12 in 2021 (GRONINGEN)

Tijden
9.30 - 16.00 uur

Kosten
€ 495,- (BTW vrij)
Inclusief cursusmap, gebruik van olie, drinken, koekjes, handreflex poster t.w.v. € 15,- en een certificaat.

Aantal Deelnemers
Minimaal 6 en Maximaal 10 

Inschrijven & kosten
Je kunt je aanmelden via het opgaveformulier Na de inschrijving volgt een bevestiging ven de nota van de inschrijffosten ( € 25,-) via de mail. Betaling inschrijfkosten is je bewijs van definitieve deelname en wordt in mindering gebracht op de resterende cursusbijdrage. Deze nota ontvang je na ontvangst betaling van ons per mail/post. Annuleren is mogelijk tot maximaal 3 weken voorafgaand aan de cursus. Je ontvangt de totale cursusbijdrage minus € 25,- inscrhijf/administratiekosten retour.

Accreditatie/Erkenning

images/ktnologo.png

De cursus is op HBO-niveau geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen – KTNO.

KTNO nummer: 10783

Leden van de volgende beroepsverenigingen kunnen de cursus als officiële bij- of nascholing volgen:

BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument)
VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
VVET (Verbond Van Energetisch Therapeuten)
VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde)

Vragen?
Je kunt ons bellen op: 050-525 43 44 of mailen naar: mail@helperhart.nlHelperhart Trainingen - Laan van de Vrijheid 6, 9728 GC Groningen, 050-5254344, mail@helperhart.nl