Geaccrediteerde bijscholing Voetreflexologie (verdieping) in Groningen

Na het succesvol afronden van de erkende vijfdaagse basiscursus Voetreflexologie bij Helperhart Trainingen in Groningen is het volgen van een geaccrediteerde vijfdaagse verdiepingscursus mogelijk. Tijdens deze vijf dagen ga je therapeutisch dieper op de Voetreflex materie in en verdiep je jouw therapeutische kennis en vaardigheden. Na in totaal tien lesdagen & veel praktijk en oefen ervaring te hebben opgedaan kun je jouw cliënte(n) prima ondersteunen met therapeutische Voetreflexbehandelingen. 

Inhoud bijscholing verdiepingscursus Voetreflexelogie

Tijdens de praktische en theoretische verdiepingscursus van vijf dagen komen aan bod:  gehele behandelingen & feedback uitwisselen, verstoringen leren voelen en extra aandacht geven, medische en holistische uitleg, het (intake) formulier en gesprek, invullen voetreflexkaart & interpretatie, inzichten en tips in het behandelen van diverse achtergronden,  toepassen van voetenbaden en massage, aromatherapie en het leren lezen van voeten. Het volgen en goed afronden van de vijfdaagse basiscursus is een vereiste.

Ervaren docenten

Deze erkende bijscholing is ontworpen om zorgverleners  en praktijkhouders te voorzien van een diepgaand begrip van Voetreflexologie en hen in staat te stellen deze kennis effectief toe te passen bij hun cliënten. Het Helperhart heeft ervaren docenten die (aanstaande) zorgverleners en praktijkhouders begeleiden tijdens de cursus en hen voorzien van waardevolle feedback en ondersteuning. Na het succesvol afronden van de basis- en verdiepingscursus Voetreflexologie bij het Helperhart ontvangen zorgverleners een erkend certificaat. Dit certificaat kan worden gebruikt om aan te tonen dat zij voldoen aan de vereiste bijscholingsuren op het gebied van Voetreflexologie.

Het Helperhart trainingscentrum is goed bereikbaar vanaf de A7 aan de rand van Groningen, dus ideaal vanuit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland 

Cursusdata


Startdatum:  Start najaar 2024 n.t.b.

Alle data: 

Tijd; 9:30-16:00

De cursus start bij 4 deelnemers (max. 6)

Doelgroep


Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor de (aanstaande) (sport)masseur, massagetherapeut, shiatsu therapeut, Manueel Praktizijn®, fysiotherapeut, (medisch) pedicure, schoonheidsspecialist,  natuurgeneeskundige, etc. die de basis van de Voetreflexologie willen leren. Medische basiskennis op minimaal MBO-niveau is gewenst.

Accreditatie / Studiebelasting


 • Erkend door BATCVBAG | NVST | VIV | via KTNO
 • Studiebelasting:
  Klassikaal: 35 uur
  Zelfstudie: 193 uur
  Totaal: 228 uur

Kosten en Voorwaarden


 • De totale kosten bedragen € 595,- (BTW vrijgesteld)
 • Je schrijft je in door de inschrijfkosten te voldoen via onze webshop. Schrijf je in voor de basiscursus of voor de verdiepingscursus.
 • Na aanmelding - door hier je inschrijving te doen - ontvang je van ons een factuur voor de totale kosten met een betalingstermijn van 14 dagen.
 • De betaling dient vóór de 1e trainingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Voor annuleringen zie de Algemene Voorwaarden.
 • Het Helperhart kan besluiten om bij minder dan vier deelnemers de cursus te annuleren of te verzetten naar andere data. Het Helperhart kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten. Bij annulering door Het Helperhart worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de cursist wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de cursus(sen) wordt de cursist gevraagd een evaluatie in te vullen
 • Op deze opleiding zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Inbegrepen


 • De cursus omvat 5 opleidingsdagen
 • Cursusmap in de Nederlandse taal
 • Voetreflexologie poster
 • Gebruik van olie, koffie/thee, koekjes
 • (Erkend) certificaat van deelname

Resultaat


Na de verdiepingscursus Voetreflexologie ben je als (aanstaande) zorgverlener in staat zelfstandig de 76 drukpunten en daarmee de gehele behandeling te kunnen geven en cliënt te kunnen ondersteunen in het vinden van (meer) totale balans en inzichten in zijn/haar gezondheid mee te geven. De verdiepingscursus is voor diegene die dieper op de stof in wil gaan en meer behandelmogelijkheden hierin eigen wil maken dan bij de basiscursus.


Schrijf je hieronder direct in

Kies bij je bestelling of je eerst de inschrijfkosten betaald of dat je kiest om het totale bedrag in één keer te betalen

Erkende Basiscursus

Voetreflexelogie


Data: Zaterdag 14 september , 5 en 19 oktober, 9 en 23 november 2024. Tijd: 9:30-16:00

Erkende Verdiepingscursus

Voetreflexelogie


5 zaterdagen n.t.b. najaar 2024 09.30 - 16.00 uur


Vragen? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op voor meer informatie of overleg. We horen graag van jou!

Locatie

Helperhart Trainingen

Kattegat 32-9

9723 JP Groningen

06-14241109

Kijk hieronder alvast even rond bij ons