Cursus Ontspanningsmassage in Groningen

Het Helperhart in Groningen biedt een basiscursus Handreflexelogie aan voor particulieren en (aanstaande) praktijkhouders in de complementaire zorg of natuurgeneeskunde die interesse hebben in Handreflexologie. In twee dagen van 10.00 - 16.00 uur leer je de basis van de ontspanningsmassage en maak je kennis met de verschillende oliën, hoe je deze zelf kunt maken en toepassen. Tijdens de cursus oefen je op je medecursisten, je geeft en ontvangt een massage. Je leert de massage aan de voor en achterkant van het lichaam te geven.

Behalve het aanleren van de massagetechnieken is er aandacht voor de sfeer, lichaamshouding, aarden en tal van andere weetjes om prettig te kunnen masseren. Je ontvangt een uitgebreide cursusmap met stappen en begeleidende foto's, zodat je na de cursus er zelfstandig mee aan de slag kunt. Aan het eind van tweede cursusdag heb je voldoende technieken en handigheden ontdekt om iemand blij te maken met een volledige lichaamsmassage.

Het Helperhart trainingscentrum is goed bereikbaar vanaf de A7 aan de rand van Groningen, dus ideaal vanuit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland 

Cursusdata


Data; Zaterdag en Zondag 12 en 13 oktober 

Tijd; 09:00-15:00

De cursus start bij 4 deelnemers (max. 6)

Inbegrepen


 • De opleiding omvat 2 cursusdagen
 • Cursusmap in de Nederlandse taal
 • Gebruik van olie, koffie/thee, koekjes
 • Certificaat van deelname

Doelgroep


Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Ontspanningsmassage, zowel particulier als professioneel. 

Resultaat


Na de basiscursus Ontspanningsmassage ben je in staat om een ontspanningsmassage voor het hele lichaam te kunnen geven.

Kosten en Voorwaarden


 • De totale kosten bedragen € 279,- (inclusief BTW)
 • Je schrijft je in door de inschrijfkosten te voldoen via onze webshop. Schrijf je in voor de basiscursus 
 • Na aanmelding door hier je inschrijving te doen, ontvang je van ons een factuur voor de totale kosten met een betalingstermijn van 14 dagen.
 • De betaling dient vóór de 1e trainingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Voor annuleringen zie de Algemene Voorwaarden.
 • Het Helperhart kan besluiten om bij minder dan vier deelnemers de cursus te annuleren of te verzetten naar andere data. Het Helperhart kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten. Bij annulering door Het Helperhart worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de cursist wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de cursist gevraagd een evaluatie in te vullen
 • Op deze training zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Schrijf je hieronder direct in

Kies bij je bestelling of je eerst de inschrijfkosten betaald of dat je kiest om het totale bedrag in één keer te betalen

Inschrijven & kosten
Betaling inschrijfkosten is je bewijs van definitieve deelname en wordt in mindering gebracht op de resterende cursusbijdrage. Deze nota ontvang je na ontvangst betaling van ons per mail/post. Annuleren is mogelijk tot maximaal 3 weken voorafgaand aan de cursus. Je ontvangt de totale cursusbijdrage minus € 25,- inscrhijf/administratiekosten retour.

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op voor meer informatie of overleg. We horen graag van jou!

Locatie

Helperhart Trainingen

Kattegat 32-9

9723 JP Groningen

06-14241109

Kijk hieronder alvast even rond bij ons