Geaccrediteerde bijscholing Voetreflexologie (basiscursus) in Groningen

Het Helperhart in Groningen biedt een erkende (geaccrediteerde) bij- of nascholing aan voor zorgverleners en praktijkhouders in de complementaire zorg die interesse hebben in Voetreflexologie. Deze basiscursus is speciaal ontworpen om (aanstaande) zorgverleners of (beginnend) praktiserende therapeuten te voorzien van uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van Voetreflexologie.  Tijdens de praktische 5 daagse basiscursus Voetreflexologie bij het Helperhart zullen alle 76 drukpunten en grepen per voet aan bod komen om de voet in zijn geheel - en daarmee dus de totale gezondheid (lichaam en de geest) te behandelen. Een mooie behandelmethode om het zelfherstellend vermogen uit te dagen om van binnenuit de oorzaken aan te pakken en te herstellen voor zover dit mogelijk is. Na deze geaccrediteerde basiscursus is ook de geaccrediteerde verdiepingscursus mogelijk. Medische Basiskennis op minimaal MBO niveau is gewenst.

Inhoud bijscholing Basiscursus Voetreflexelogie

In de 5 daagse cursus ontvang en bespreek je: een inleiding en geschiedenis van de Voetreflexologie, uitleg werking Voetreflexologie/lichaamszones, contra indicaties, werkwijze, voorbereiden/ uitvoeren en afsluiten van de Voetreflex behandeling. Daarnaast ga je vooral praktisch tijdens de cursusdagen en in jouw tijd de behandeling in gedeelten oefenen en eigen maken. 
Na de basiscursus Voetreflexologie ben je als zorgverlener of praktijkhouder in staat zelfstandig de 76 drukpunten en daarmee de gehele behandeling te kunnen geven en cliënt te kunnen ondersteunen in het vinden van (meer) totale balans en inzichten in zijn/haar gezondheid mee te geven. De erkende verdiepingscursus is een aanrader voor diegene die dieper op de stof in wil gaan en meer behandelmogelijkheden hierin eigen wil maken.

Ervaren docenten

Deze erkende bijscholing is ontworpen om zorgverleners  en praktijkhouders te voorzien van een diepgaand begrip van Voetreflexologie en hen in staat te stellen deze kennis effectief toe te passen bij hun cliënten. Het Helperhart heeft ervaren docenten die (aanstaande) zorgverleners en praktijkhouders begeleiden tijdens de cursus en hen voorzien van waardevolle feedback en ondersteuning. Na het succesvol afronden van de basis- en verdiepingscursus Voetreflexologie bij het Helperhart ontvangen zorgverleners een erkend certificaat. Dit certificaat kan worden gebruikt om aan te tonen dat zij voldoen aan de vereiste bijscholingsuren op het gebied van Voetreflexologie.

Het Helperhart trainingscentrum is goed bereikbaar vanaf de A7 aan de rand van Groningen, dus ideaal vanuit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland 

Cursusdata


Data:  Zaterdag 14 september, 5 en 19 oktober, 9 en 23 november 2024

Tijd; 9:30-16:00

De cursus start bij 4 deelnemers (max. 6)

Doelgroep


Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor de (aanstaande) (sport)masseur, massagetherapeut, shiatsu therapeut, Manueel Praktizijn®, fysiotherapeut, (medisch) pedicure, schoonheidsspecialist,  natuurgeneeskundige, etc. die de basis van de Voetreflexologie willen leren. Medische basiskennis op minimaal MBO-niveau is gewenst.

Accreditatie / Studiebelasting


 • Erkend door BATCVBAG | NVST | VIV | via KTNO
 • Studiebelasting:
  Klassikaal: 35 uur
  Zelfstudie: 193 uur
  Totaal: 228 uur

Kosten en Voorwaarden


 • De totale kosten bedragen € 595,- (BTW vrijgesteld)
 • Je schrijft je in door de inschrijfkosten te voldoen via onze webshop. Schrijf je in voor de basiscursus of voor de verdiepingscursus.
 • Na aanmelding - door hier je inschrijving te doen - ontvang je van ons een factuur voor de totale kosten met een betalingstermijn van 14 dagen.
 • De betaling dient vóór de 1e trainingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Voor annuleringen zie de Algemene Voorwaarden.
 • Het Helperhart kan besluiten om bij minder dan vier deelnemers de cursus te annuleren of te verzetten naar andere data. Het Helperhart kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten. Bij annulering door Het Helperhart worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de cursist wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de cursus(sen) wordt de cursist gevraagd een evaluatie in te vullen
 • Op deze opleiding zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Inbegrepen


 • De cursus omvat 5 opleidingsdagen
 • Cursusmap in de Nederlandse taal
 • Voetreflexologie poster
 • Gebruik van olie, koffie/thee, koekjes
 • (Erkend) certificaat van deelname

Resultaat


Na de basiscursus Voetreflexologie ben je als (aanstaande) zorgverlener in staat zelfstandig de 76 drukpunten en daarmee de gehele behandeling te kunnen geven en cliënt te kunnen ondersteunen in het vinden van (meer) totale balans en inzichten in zijn/haar gezondheid mee te geven. De verdiepingscursus is een aanrader voor diegene die dieper op de stof in wil gaan en meer behandelmogelijkheden hierin eigen wil maken.


Schrijf je hieronder direct in

Kies bij je bestelling of je eerst de inschrijfkosten betaald of dat je kiest om het totale bedrag in één keer te betalen

Erkende Basiscursus

Voetreflexelogie


Data: Zaterdag 14 september , 5 en 19 oktober, 9 en 23 november 2024. Tijd: 9:30-16:00

Erkende Verdiepingscursus

Voetreflexelogie


5 zaterdagen n.t.b. najaar 2024 09.30 - 16.00 uur


Ontwikkeling voor jouw als zorgverlener of praktijkhouder

Als zorgverlener is het belangrijk om up-to-date te blijven met nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Door deel te nemen aan erkende bij- of nascholingen zoals de basis- en verdiepingscursus voetreflexologie bij het Helperhart, kunnen geacrediteerde zorgverleners hun kennis vergroten en hun vaardigheden versterken, waardoor ze nog betere zorg kunnen bieden aan hun cliënten. Kortom, als je een (aanstaande) zorgverlener bent die geïnteresseerd is in voetreflexologie, dan is de basis- en verdiepingscursus voetreflexologie bij het Helperhart in Groningen een uitstekende keuze. Schrijf je vandaag nog in en verbreed je kennis op dit fascinerende gebied!


Vragen? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op voor meer informatie of overleg. We horen graag van jou!

Locatie

Helperhart Trainingen

Kattegat 32-9

9723 JP Groningen

06-14241109

Kijk hieronder alvast even rond bij ons