full screen background image

Workshop 'Massage en Cupping'


Cupping therapie is afkomstig uit de Oosterse geneeswijze en wordt ingezet om spierknopen te ontspannen. Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren. Door het stimuleren van het bindweefsel verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen.

In een drie uur durende workshop leer je de basis van een ontspanningsmassage voor hoofd, nek,schouders ,armen en maak je kennis met het gebruik van cupping, hoe je deze kunt toepassen tijdens een massage Tijdens de workshop oefen je op de andere deelnemers, je geeft en ontvangt de massage met cupping. Behalve het aanleren van de massage en cuppingtechnieken is er aandacht voor de sfeer, lichaamshouding en tal van andere weetjes om prettig te kunnen masseren.

Je ontvangt tijdens de workshop een uitgebreide map zodat je na de workshop er zelfstandig mee aan de slag kunt. Aan het eind van de workshop heb je voldoende technieken en handigheden met cupping ontdekt om iemand blij te maken met een massage waarbij je de stijve spieren weer soepel maakt.Helperhart Trainingen - Laan van de Vrijheid 6, 9728 GC Groningen, 050-5254344, mail@helperhart.nl